EVEN VOORSTELLEN

Hi! Mijn naam is Sylvia Machgeels. Ik ben geboren en getogen in Zeeland, heb een half jaar in Nicaragua gewoond en gereisd, waarna ik ben gaan studeren in Delft, waar ik nu samenwoon met mijn man, Arie.

Tijdens en tussen mijn studie door zijn veel mooie projecten op mijn pad gekomen: van een bamboe huis bouwen in El Rama, Nicaragua met Bambú Social, een stage bij JAM visual thinking, tot het opvoeden van zes pluizige kippenkuikens. Inmiddels ben ik Master of Science binnen het veld Design for Interaction aan de TU Delft.

Maar boven alles, ben ik een beelddenker. Wanneer dingen complex worden, ga ik het tekenen. Om overzicht te creëren, maar ook om mijn denkproces en ideeën te kunnen delen en relevante discussies op gang te brengen. Ik kwam er achter dat dit niet alleen mij helpt, maar dat ook anderen dit enorm waardevol vinden.

En waar kan ik deze vaardigheden beter toepassen dan de onderwerpen die ons allen aangaan? We staan wereldwijd voor een aantal grote uitdagingen. Het nieuws vult zich er gretig mee en veel mensen laten op verschillende manieren zien hoe groot en reëel de problemen zijn. Dit schets een grimmig en soms hopeloos beeld.

 

Gelukkig zijn er ook veel mensen en bedrijven die laten zien dat het wél kan - een positieve impact! Ik zet me in om juist die verhalen, denkprocessen en gesprekken toegankelijk en deelbaar maken in de wereldwijd meest begrijpelijke taal: beeld. Een motiverend beeld dat inspireert om vooruit te gaan naar een betere en toekomstbestendige wereld.

 

 Zo teken en creëer ik mijn weg door de grote mensen wereld (aansluitend bij mijn andere passie om ambachten te leren).

Ik leg elke dag een creatief ei_edited.j

Ik leg elke dag een creatief ei

Nieuwsgierig en met een open blik.jpg

Met nieuwsgierige en open blik

Elk idee laten opbloeien tot iets moois

Om elk idee op te laten bloeien tot iets moois en onverwachts